Guide: Sådan indretter du det gode mødelokale

Guide: Sådan indretter du det gode mødelokale

Få 6 nyttige tips til hvordan du indretter et mødelokale, der både er rart at være i og inspirerer deltagernes kreativitet og effektivitet.

Sidder du ofte i møde? Så er du ikke alene. I gennemsnit holder en leder møde 12 timer om ugen – for øvrige medarbejdere er det formentlig lidt mindre. Men under alle omstændigheder fylder møder en stor del af vores dagligdag.

Men hvordan skaber du de mest optimale og inspirerende rammer til husets møder? Rammer, som stimulerer deltagerne positivt og som er inspirerende at være i? Selve rummet og indretningen har nemlig betydning for måden vi interagerer, lytter, lærer og samarbejder på, så derfor får du her vores 6 bedste tips til, hvordan du indretter det gode mødelokale.

01

Tip # 1: Tag plads
Når vi holder møde, flytter vi os ofte fra vores normale arbejdsplads. Dette sceneskift er godt for vores produktivitet og ikke mindst kreativitet, og derfor er det en rigtig god idé at underbygge skiftet i miljø ved at lade mødedeltagerne sidde anderledes. Eksempelvis i bløde stole, som ikke nødvendigvis signalerer ’kontor’, eller højstole, som både giver deltagerne en anden positur, udsyn og kropsholdning.

02

Tip # 2: Stimulér de taktile sanser med stoffer og materialer
De fleste af os vil altid gerne røre ved ting, da vi igennem vores fingerspidser fornemmer mere om form og stoflighed, end vi gør med øjet. Med stoffer, overflader og materialer kan du stimulere den taktile sans, også kaldet berøringssansen, på en behagelig måde og derigennem fremme velvære, ro, lavere blodtryk og reducering af stress. Skab derfor en rar og varm atmosfære via stoffer og strukturer.

03

Tip # 3: Du må gerne lege med lyset
Belysningen er en enestående mulighed for at udsmykke mødelokalet og tilføre det wauw-effekt. Lamper er ofte det, som samler et rum eller fungerer som prikken over i’et i indretningen. Leg med form, farver og antal – hæng for eksempel flere forskellige lamper i klynger, men skab ro og samhørighed ved at holde fx farve eller materiale i samme nuance. Træk den hjemlige stemning ind i mødelokalet ved at bruge lamper, du kender fra private hjem, ind i mødelokalet og brug gerne både loft- og væglamper.

04

Tip # 4: Mal løs
Hvem har sidst følt sig inspireret af hvide vægge? Væggene er ofte oversete i et mødelokale, men vær ikke bange for at eksperimentere her. Det er både en billig måde at skabe en stor forandring på og en hurtig og nem vej til at frembringe en bestemt stemning. Du kan nøjes med at male én væg eller dele af en væg for at markere et bestemt område i rummet, men uanset hvad du gør, så er vi sikre på, at det giver rummet karaktér og stimulerer kreativitet.

Hvis du ikke vil trække i malertøjet, kan du også bruge akustikdæmpende udsmykning. Billeder er én løsning, men en anden og flerdimensionel løsning er akustikpaneler- eller elementer, som både tilfører liv til lokalet, giver god akustik og kan hurtigt ændres.

05

Tip # 5: Glem ikke gulvet
Lige som væggene bliver gulvet ofte glemt i indretningen. Men også her kan du skabe en stor effekt med en minimal indsats. Tippet er at bruge løse tæpper til at samle rummet og skabe effekten af et ”rum i rummet”. Og her må du gerne vælge spraglede tæpper, som naturligvis hænger sammen med resten af indretningen via fx en farve eller farveskala. Tænker du tæppet ind fra starten, er det ofte en meget langtidsholdbar løsning, som ikke mindst tilfører rummet en bedre akustik men også fremmer den varme, hjemlige følelse. Og ja, du kan sagtens bruge løse tæpper oven på væg til væg-tæpper.

06

Tip # 6: Skab plads til møder i fx kantinen
Måske oplever du også, at det kan være svært at finde et ledigt mødelokale? Og samtidig står kantinen mennesketom det meste af dagen på nær omkring frokost. Hvorfor ikke udnytte dette – ofte store – lokale bedre til fx projektarbejde eller kortere møder? Det kan du nemt gøre det ved at skabe små forskellige rum i rummet med fx højborde og højryggede sofaer, der deler rummet op i mindre zoner for bedre udnyttelse.

Kreditering: Årstiderne Arkitekter, Advokatpartnerselskabet Lundgrens 

Add CommentYour email address will not be published